Samlet belysningsløsning til Hørkram i Sorø

Hørkram Foodservice, den landsdækkende totalleverandør og cateringgrossist til foodservicemarkedet, har brugt Luminex som belysningspartner i Hørkrams store Sorø-afdeling. ”Luminex har de bedste produkter og den bedste pris,” sådan lyder det fra Hørkrams Jesper Guldborg Løgsted, Teamleder Bygning- og vedligeholdelse. Samarbejdet med Luminex omfattede belysning til nybygning af 30.000 m2 foruden udskiftning af lyset i de eksisterende bygninger, altså i alt omkring 62.000 m2 på Sjælland.

Volumenpakke, pris og personlig kontakt

”Jeg lægger vægt på prisen, men også på den personlige kontakt med salgskonsulenten. Luminex er gode til at besvare de spørgsmål, vi har. Det er et puslespil at få kalenderne til at gå op, men det er vigtigt, at den personlige kontakt fungerer,” understreger Jesper Guldborg Løgsted. Hørkrams nye 30.000 m2 indeholder fiskefabrik, kødopskæring, køle- frysehus og administrationslokaler til 150 ansatte, foruden det eksisterende kæmpelager med pakkeri. Luminex har leveret en volumenpakke med belysning til både nybygning og nuværende lagerbygning foruden udendørs belysning til logistikareal til mellem 100 og 150 lastbiler.

Belysning med trivselsforøgelse og besparelser

Etiketter og stregkoder kan være med meget små bogstaver, og man anstrenger sine øjne, når man arbejder med pakning i dårligt lys. Lageret fik bl.a. derfor udskiftet de gamle lysstofrør med LED-lys i form af Linia Skinnessystem. Lyskvaliteten er hævet betragteligt og der er nu et klart lys, der er tættere på naturligt dagslys. Det har gjort en verden af forskel for de ansatte. ”Medarbejderne på lageret er blevet meget mere glade, for der er kommet næsten dobbelt så meget lys. Det har i den grad løftet deres arbejdsmiljø, og der er kommet mange positive tilkendegivelser, ” fortæller Jesper Guldborg Løgsted. ”Samtidig er der en besparelse i at skifte gamle armaturer til LED. Når vi er helt færdige med projektet, sparer vi 685.000 kWh om året.

Holdbar og bæredygtig belysning

Administrationsbygningen har installeret grundbelysning med lysstyring, der er sat op efter et dagslys indfald. Der er desuden sensorer, der registrerer om der er nogen i lokalerne. Man kan selvfølgelig overstyre det via stikkontakten, og selv vælge antal lux eller slukke. Når det handler om produktionslokalerne stilles der særlige krav til belysningen. Den skal nemlig være stænktæt på grund af damp og vand, og armaturerne er IP67 sikret. I fiskefabrikken og kødopskæringen, hvor fødevarehygiejnen skal være i top, er der særlige armaturer, der kan tåle at blive spulet. Desuden er LED-lys ideelle til køle- og fryserum, idet de ikke afgiver så meget varme, og er dermed energibesparende.

Totalløsning i samarbejde med el-installatør

Lillegården El, der arbejder for totalentreprenøren på Hørkrams byggeri, har før Sorø-projektet haft gode erfaringer med Luminex omkring belysning til Hørkrams afdeling i Aarhus. Luminex udarbejder energirapporter og er med til at sørge for, at der hentes energitilskud hjem til bygherren. René Hansen fra Lillegården påpeger den personlige kontakt til Luminex’ konsulent som vigtigt for samarbejdet. Når byggeperioden strækker sig over ca. 2 år, er et godt forarbejde og gode aftaler, lån af armaturer til inspiration og rettidig levering af den aftalte kvalitet nogle af de vigtigste parametre i samarbejdet. ”Vi ved, at Luminex har stor erfaring med totalløsninger. Med dem som belysningspartner kommer der ikke overraskelser i form af forsinkelser eller ekstra regninger, ” fortæller René Hansen. ”Luminex’ leverandører er desuden med til at stille garantier for kvaliteten, for at EU-standarder og normer er overholdt og at der leveres til tiden.”

Kontakt os og få en snak om totalløsninger til din virksomheds belysning. Vi har de bedste produkter til den bedste pris og leverer altid til tiden.

Linia i skinne system på frostlager med højreoler - Luminex

Andre indlæg

Montering af LED Paneler i Troldtekt loft

Der er mange typer af lofter hvor LED paneler passer til. Et der er meget brugt for tiden, er Troldtekt loft der er lavet af træbetonplader, der sikrer god akustik …

Læs artiklen →

LED Panel til systemlofter

Når man ser på byggeriet i Danmark, så kan man ikke komme uden om systemlofter. Tendensen går mere og mere væk fra synlig t-profil lofter til delvis synlig t-profil lofter …

Læs artiklen →

Nyheder fra Cariboni

Poli, Caribonis nye mastarmatur, er designet til brug i bymidten, langs indfaldsveje og ved stier. Den elegante lampe understreges i de mørke timer af lyset der giver et behageligt lys. …

Læs artiklen →
Nærbillede af lenser - Luminex

Armaturer i høj kvalitet

Siden introduktionen af LED’er er markedet for belysningsarmaturer blot blevet mere komplekst. Men hvordan skiller man fårene fra bukkene og hvordan genkender man kvalitetsprodukter. Herunder er et udpluk af de …

Læs artiklen →

Nyhedsbrev

Lys er ikke bare lys. Den optimale løsning tager både hensyn til økonomi, miljø, design og ikke mindst, hvordan lyset skal benyttes og af hvem.
I vores nyhedsbrev vil du modtag nyheder om seneste projekter, både nybyggeri og renoveringer hvor der er taget højde for medarbejdertrivsel og økonomien.
Når vi tilføjer et nyt produkt i vores sortiment samt info om hverdagen i huset LUMINEX, det vil vi også rigtig gerne dele med dig.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret. Du kan til hver en tid framelde dig igen.