Samlet belysningsløsning til Hørkram i Sorø

Hørkram Foodservice, den landsdækkende totalleverandør og cateringgrossist til foodservicemarkedet, har brugt Luminex som belysningspartner i Hørkrams store Sorø-afdeling. ”Luminex har de bedste produkter indenfor industribelysning og den bedste pris,” sådan lyder det fra Hørkrams Jesper Guldborg Løgsted, Teamleder Bygning- og vedligeholdelse. Samarbejdet med Luminex omfattede belysning til nybygning af 30.000 m2 foruden udskiftning af lyset i de eksisterende bygninger, altså i alt omkring 62.000 m2 på Sjælland.

Volumenpakke, pris og personlig kontakt

”Jeg lægger vægt på prisen, men også på den personlige kontakt med salgskonsulenten. Luminex er gode til at besvare de spørgsmål, vi har. Det er et puslespil at få kalenderne til at gå op, men det er vigtigt, at den personlige kontakt fungerer,” understreger Jesper Guldborg Løgsted. Hørkrams nye 30.000 m2 indeholder fiskefabrik, kødopskæring, køle- frysehus og administrationslokaler til 150 ansatte, foruden det eksisterende kæmpelager med pakkeri. Luminex har leveret en volumenpakke med belysning til både nybygning og nuværende lagerbygning foruden udendørs belysning til logistikareal til mellem 100 og 150 lastbiler.

Belysning med trivselsforøgelse og besparelser

Etiketter og stregkoder kan være med meget små bogstaver, og man anstrenger sine øjne, når man arbejder med pakning i dårligt lys. Lageret fik bl.a. derfor udskiftet de gamle lysstofrør med LED-lys i form af Linia Skinnessystem. Lyskvaliteten er hævet betragteligt og der er nu et klart lys, der er tættere på naturligt dagslys. Det har gjort en verden af forskel for de ansatte. ”Medarbejderne på lageret er blevet meget mere glade, for der er kommet næsten dobbelt så meget lys. Det har i den grad løftet deres arbejdsmiljø, og der er kommet mange positive tilkendegivelser, ” fortæller Jesper Guldborg Løgsted. ”Samtidig er der en besparelse i at skifte gamle armaturer til LED. Når vi er helt færdige med projektet, sparer vi 685.000 kWh om året.

Linia i skinne system på kølelager med højreoler - Luminex

 ”Vi ved, at Luminex har stor erfaring med totalløsninger. Med dem som belysningspartner kommer der ikke overraskelser i form af forsinkelser eller ekstra regninger, ” fortæller René Hansen.

Holdbar og bæredygtig belysning

Administrationsbygningen har installeret grundbelysning med lysstyring, der er sat op efter et dagslys indfald. Der er desuden sensorer, der registrerer om der er nogen i lokalerne. Man kan selvfølgelig overstyre det via afbryder, og selv vælge antal lux eller slukke. Når det handler om produktionslokalerne stilles der særlige krav til armaturet. Den skal nemlig være stænktæt på grund af damp og vand, og armaturerne er IP67 sikret. I fiskefabrikken og kødopskæringen, hvor fødevarehygiejnen skal være i top, er der særlige armaturer, der kan tåle at blive spulet. Desuden er LED-lys ideelle til køle- og fryserum, idet de ikke afgiver så meget varme, og er dermed energibesparende.

Totalløsning i samarbejde med el-installatør

Lillegården El, der arbejder for totalentreprenøren på Hørkrams byggeri, har før Sorø-projektet haft gode erfaringer med Luminex omkring belysning til Hørkrams afdeling i Aarhus. Luminex udarbejder energirapporter og er med til at sørge for, at der hentes energitilskud hjem til bygherren. René Hansen fra Lillegården påpeger den personlige kontakt til Luminex’ konsulent som vigtigt for samarbejdet. Når byggeperioden strækker sig over ca. 2 år, er et godt forarbejde og gode aftaler, lån af armaturer til inspiration og rettidig levering af den aftalte kvalitet nogle af de vigtigste parametre i samarbejdet. ”Vi ved, at Luminex har stor erfaring med totalløsninger. Med dem som belysningspartner kommer der ikke overraskelser i form af forsinkelser eller ekstra regninger, ” fortæller René Hansen. ”Luminex’ leverandører er desuden med til at stille garantier for kvaliteten, for at EU-standarder og normer er overholdt og at der leveres til tiden.”

Kontakt os og få en snak om totalløsninger til din virksomheds belysning. Vi har de bedste produkter til den bedste pris og leverer altid til tiden.

Linia i skinne system på frostlager med højreoler - Luminex

Andre indlæg

Døgnrytmelysets fordele

Hvad er døgnrytmelys? Døgnrytmelys, er specielt designet til at efterligne lyset i naturen og hjælper med at tilpasse kroppens naturlige døgnrytme. Lamper der følger døgnets naturlige lys, har flere gavnlige ...
Læs artiklen →

Udfasning af lysstofrør

Fra den 24. august 2023 vil det ikke længere være muligt at købe traditionelle T5, T8 og kompakt lysstofrør. Et nyt EU-direktiv fjerner den tidligere undtagelse for kviksølv i lyskilder ...
Læs artiklen →

Design, kreativitet og funktionalitet

Smukke lamper giver ikke altid den korrekte belysning.  Hos Luminex har vi fokus på både den dekorative og funktionelle del i dit projekt og vi sørger for at overholde samtlige ...
Læs artiklen →

Producentansvar og cirkulærøkonomi

Hos rådgivere, ingeniører og arkitekter er der stigende fokus på at leverandører af LED-armaturer lever op til reglerne i WEEE-direktivet, og man bør som bygherre eller installatør være bevidste om ...
Læs artiklen →

Kom nemt i kontakt med Luminex

Udfyld formularen med dit spørgsmål og du vil få svar hurtigst muligt. Du kan også altid ringe til os på (+45) 76 26 67 00

Nyhedsbrev

Lys er ikke bare lys.
Den optimale løsning tager både hensyn til økonomi, miljø, design og ikke mindst, hvordan lyset skal benyttes og af hvem.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret. Du kan til hver en tid framelde dig igen.

* skal udfyldes

Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, accepterer jeg at Luminex.dk indsamler mine persondata igennem denne formular.

Forespørgsel af produkt

Udfyld nedenstående formular og bliv ringet op af en af vores rådgiver inden længe.

Bliv ringet op

Udfyld nedenstående formular og bliv ringet op af en af vores rådgiver inden længe.