Vejbelysning & parkbelysning

Moderne LED vejbelysning og parkbelysning

Luminex har et bredt udvalg af stilrene, flotte park- og vejarmaturer i forskellige udformninger.
Det moderne design passer ind i et hvert by- og/eller parkområde. Vejbelysningen & parkbelysningen i vores sortiment dækker fra 30W til 250W og parkarmaturerne dækker fra 30W til 120W og installeres ved alt fra trafikveje, boligveje, fortove, sportspladser, parkeringspladser, genbrugspladser og industrianlæg til parkområder og stisystemer. De anvendes med fordel som erstatning af de traditionelle lyskilder i områdernes eksisterende master.

LED vejbelysning & parkbelysning i forskellige udformninger

Luminex udbyder en serie af LED vejbelysning fra markedets førende producenter med fokus på kvalitet i både udførelse, funktioner og energieffektivitet. Designet af disse vej- og parklamper er elegant og moderne, så de passer flot ind i et hvert område.
Vej og parkbelysning fra Luminex  fås i forskellige hustyper og forskellige farvetemperaturer fra 2700 til 6000 Kelvin samt med forskellige muligheder for automatisk dæmpning og lysvinkel. Vej- og parkarmaturerne kan monteres på byens eksisterende master, lodrette som vandrette, og kan operere i alt fra -40 til +50 grader.

Få den rette vej & parkbelysning til boligforeningen

Den rette park- og vejbelysning kan være med til at skabe det miljø, der ønskes ved en boligforenings ejendomme, og være med til at opfylde kravene til sikkerhed og komfort på området.

Her hos Luminex har vi en række af LED produkter, som alle er særligt velegnede løsninger til belysning i boligforeninger. Der skal bl.a. nævnes vores udvalg af LED indsatse til lamper, de intelligente lofts- og væglamper.

Lys er tryghed

I byerne er parker ofte et mødested for venner og familier. Med den rette vej- og parkbelysning forlænges tiden borgerne brugen i parken. På trods af solen er gået ned, skal parkbelysningen skabe tryghed og hygge.
Vores arkitektonisk flotte armaturer giver ikke blot den korrekte park- og vejbelysning i aftentimerne, men i dagstimerne er de smukke at se på og giver en harmoni til parkens landskab.

Produkter til vej og park

Vores lamper i forskellige miljøer

Hvilken IP / kapslingsklasse skal vej og park lamper have?

I kategorien vej- og parkbelysning er der mange forskellige typer af lamper. De bliver udsat for vind og vejr nogle mere end andre, hele året rundt. Derfor: Det er lampens formål og ikke mindst dens placering, der afgør, hvilken IP (Ingress Protection) eller kapslingsklasse den skal have.

For eksempel IP20, IP44 eller måske IP65. Den gadelampe, der står langs en åben parkeringsplads, have en helt anden beskyttet elektronik og være lavet af et helt andet materiale, end den lampe, der står på en overdækket terrasse og kun kender til let støvregn.

Det første tal fortæller om graden af beskyttelse mod fremmedlegemer. Det andet tal om beskyttelsen mod fugt. Nedenfor i tabellen kan du se, hvilket tal der står for hvad:

IPX4 Beskyttelse mod fremmedlegemer
0 Ikke beskyttet
1 Beskyttet mod faste fremmedlegemer på 50 mm eller mere
2 Beskyttet mod faste fremmedlegemer på 12,5 mm eller mere
3 Beskyttet mod faste fremmedlegemer på 2,5 mm eller mere
4 Beskyttet mod faste fremmedlegemer på 1 mm eller mere
5 Støvskærmet
6 Støvtæt
IP4X Beskyttelse mod vand
0 Ikke beskyttet
1 Beskyttet mod vanddråber
2 Beskyttet mod vanddråber ved hældning på maksimalt 15 grader
3 Beskyttet mod regn
4 Beskyttet mod vandsprøjt
5 Beskyttet mod vandstråler
6 Beskyttet mod kraftige vandstråler
7 Beskyttet mod følgerne af forbigående nedsænkning i vand
8 Beskyttet mod følgerne af langvarig nedsænkning i vand

Hvad fortæller IK-klassificeringen?

IK-KLASSIFICERING-SLAGFASTHED

En lampes modstandsdygtighed over for ydre påvirkninger såsom slag eller stød klassificeres ved hjælp af en IK-klasse.
Skalaen går fra IK00 til IK10. Hvor IK00 yder ingen særlig beskyttelse mod ydre påvirkninger, men en lampe, som klassificeres med IK10 skal derimod kunne tåle et direkte slag på 20 joule, som i praksis omtrent svarer til en 2 kg tung kugle, der slippes fra en højde på én meter. Denne klassificering er relevant, hvis lampen skal stå i områder, hvor den er ekstra udsat både i forhold til hærværk men også hvis den bliver ramt af værktøj, maskiner og produkter.

IK IK01 IK02 IK03 IK04 IK05 IK06 IK07 IK08 IK09 IK10
Joule 0,14J 0,2J 0,35J 0,5J 0,7J 1J 2J 5J 10J 20J

Vores park- og vejbelysning fås også med sensor og dæmp funktion. Det gør at de udvendige lamper ikke bruger mere strøm end højst nødvendigt. De enten tænder når sensoren mærker bevægelse eller udendørslampen lyser kraftigere når der er bevægelse. De er derfor ikke helt slukket, men giver et svagt lys, der gør at området er delvist oplyst. Der med sparer man på penge på elregningen. Alle udendørslamper fra vores sortiment er med LED, da det giver længere levetid, brugere mindre energi og så tænder de med det samme.
Mange af vores udendørslamper findes i forskellige varianter. Derved kan man få samme lampe men monteret på, væg, mast eller loft.

Vi vejleder dig

Til belysning af alle de nævnte områder, har Luminex produkterne og deltager gerne i projektering og rådgivning. Kontakt os eller kom forbi vores showroom i Horsens eller Rødovre og se hvad vi kan gøre for dit projekt. Vores belysningsrådgivere står klar til at hjælpe dig. Ring på 76 26 67 00 eller udfyld kontaktformularen nederst på siden.

Kom nemt i kontakt med Luminex

Udfyld formularen med dit spørgsmål og du vil få svar hurtigst muligt. Du kan også altid ringe til os på (+45) 76 26 67 00

Nyhedsbrev

Lys er ikke bare lys.
Den optimale løsning tager både hensyn til økonomi, miljø, design og ikke mindst, hvordan lyset skal benyttes og af hvem.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret. Du kan til hver en tid framelde dig igen.

* skal udfyldes

Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, accepterer jeg at Luminex.dk indsamler mine persondata igennem denne formular.

Forespørgsel af produkt

Udfyld nedenstående formular og bliv ringet op af en af vores rådgiver inden længe.

Bliv ringet op

Udfyld nedenstående formular og bliv ringet op af en af vores rådgiver inden længe.