Alt i LED belysning til sport og idræt

Luminex tilbyder en række forskellige ideelle løsninger til sportsbelysning. Det kan dreje sig om alle tænkelige idrætsgrene, der udøves i sportshaller hvor der ofte er højt til loftet. Det kan være tennis, bordtennis, badminton, basket, håndbold osv.

Uanset sportsgrenen er der brug for en effektiv belysning, der ikke blænder, og som kan reguleres efter den individuelle aktivitet. Især når spillet går hurtigt er lyset af stor betydning både for spillere, dommere og publikum.

Sportslamper og boldtest

I en sportshal er der krav om, at sportsarmaturet skal være ekstra modstandsdygtigt over for boldkast. De armaturer der skal bruges i sportshaller testes iht. VDE 0710-13. Standardtesten er bestået når armaturet kan modstå 36 skud fra en håndbold, diameter 187 mm i tre forskellige retninger med 60 km/t, uden at dele går løs eller det påvirker IP-klassificeringen.

Vores Leone sport har mange forskellige belysningsmuligheder der er optimeret til sportshaller. Den lange levetid betyder et minimum af vedligeholdelse over tid. 

Optimal sportsbelysning

For at få et optimalt sportsbelysningsanlæg, så er det nødvendigt at kende til evt. krav, der stilles til belysningsanlægget. Det kan f.eks. være et krav om højere antal lux. Hvis der ikke er særlige krav, så bør DS/EN 12193 altid overholdes. Det sikrer at sportsbelysningen er jævnt fordelt og giver sikkerhed for at brugerne af området, ikke bliver blændet af lyset.
Det er desuden også vigtigt at overveje om der er naboer der skal tages hensyn til, ift. om de bliver generet af lyset. Luminex udarbejder altid en lysberegning, for at kontrollere der ikke er spildlys når den nye sportsbelysning installeres.  

Montering af sportsbelysning

Mere og bedre lys på banen er ofte en rigtig god investering. Man skal blot være opmærksom på flg.
Hvis sportsbelysningen skal installeres på eksisterende master, så er det vigtigt at undersøge hvor meget masterne kan bærer. LED projektører er typisk tungere ende de lamper der skal erstattes. Skal der monteres nye master, skal kommunen inddrages for at kravene til de nye master overholdes.

SPORT

Vores lamper i forskellige miljøer

Luciano
Monteret på mast

1 of 1

Leone
Påbygget på loft

1 of 1
Professionel sportsbelysning indendørs og udendørs

Leone
Påbygget

1 of 1

Luciano
Monteret på mast

1 of 1

Leone
Påbygget

1 of 1

Leone
Påbygget

1 of 1

Hvilken IP / kapslingsklasse skal sportslamper have?

I kategorien sportslamper er der mange forskellige typer af lamper. De bliver udsat for vind og vejr nogle mere end andre, hele året rundt. Derfor: Det er lampens formål og ikke mindst dens placering, der afgør, hvilken IP (Ingress Protection) eller kapslingsklasse den skal have.

For eksempel IP20, IP44 eller måske IP65. Den gadelampe, der står langs en åben parkeringsplads, have en helt anden beskyttet elektronik og være lavet af et helt andet materiale, end den lampe, der står på en overdækket terrasse og kun kender til let støvregn.

Det første tal fortæller om graden af beskyttelse mod fremmedlegemer. Det andet tal om beskyttelsen mod fugt. Nedenfor i tabellen kan du se, hvilket tal der står for hvad:

IPX4 Beskyttelse mod fremmedlegemer
0 Ikke beskyttet
1 Beskyttet mod faste fremmedlegemer på 50 mm eller mere
2 Beskyttet mod faste fremmedlegemer på 12,5 mm eller mere
3 Beskyttet mod faste fremmedlegemer på 2,5 mm eller mere
4 Beskyttet mod faste fremmedlegemer på 1 mm eller mere
5 Støvskærmet
6 Støvtæt
IP4X Beskyttelse mod vand
0 Ikke beskyttet
1 Beskyttet mod vanddråber
2 Beskyttet mod vanddråber ved hældning på maksimalt 15 grader
3 Beskyttet mod regn
4 Beskyttet mod vandsprøjt
5 Beskyttet mod vandstråler
6 Beskyttet mod kraftige vandstråler
7 Beskyttet mod følgerne af forbigående nedsænkning i vand
8 Beskyttet mod følgerne af langvarig nedsænkning i vand

Hvad fortæller IK-klassificeringen?

IK-KLASSIFICERING-SLAGFASTHED

En lampes modstandsdygtighed over for ydre påvirkninger såsom slag eller stød klassificeres ved hjælp af en IK-klasse.
Skalaen går fra IK00 til IK10. Hvor IK00 yder ingen særlig beskyttelse mod ydre påvirkninger, men en lampe, som klassificeres med IK10 skal derimod kunne tåle et direkte slag på 20 joule, som i praksis omtrent svarer til en 2 kg tung kugle, der slippes fra en højde på én meter. Denne klassificering er relevant, hvis lampen skal stå i områder, hvor den er ekstra udsat både i forhold til hærværk men også hvis den bliver ramt af værktøj, maskiner og produkter.

IK IK01 IK02 IK03 IK04 IK05 IK06 IK07 IK08 IK09 IK10
Joule 0,14J 0,2J 0,35J 0,5J 0,7J 1J 2J 5J 10J 20J

Vores udendørslamper fås også med sensor og dæmp funktion. Det gør at de udvendige lamper ikke bruger mere strøm end højst nødvendigt. De enten tænder når sensoren mærker bevægelse eller udendørslampen lyser kraftigere når der er bevægelse. De er derfor ikke helt slukket, men giver et svagt lys, der gør at området er delvist oplyst. Der med sparer man på penge på elregningen. Alle udendørslamper fra vores sortiment er med LED, da det giver længere levetid, brugere mindre energi og så tænder de med det samme.
Mange af vores udendørslamper findes i forskellige varianter. Derved kan man få samme lampe men monteret på, væg, mast eller loft.

Vi vejleder dig

Til sportsbelysning har Luminex produkterne og deltager gerne i projektering og rådgivning. Kontakt os eller kom forbi vores showroom i Horsens eller Rødovre og se hvad vi kan gøre for dit projekt. Vores belysningsrådgivere står klar til at hjælpe dig. Ring på 76 26 67 00 eller udfyld kontaktformularen nederst på siden.

Kom nemt i kontakt med Luminex

Udfyld formularen med dit spørgsmål og du vil få svar hurtigst muligt. Du kan også altid ringe til os på (+45) 76 26 67 00

Nyhedsbrev

Lys er ikke bare lys.
Den optimale løsning tager både hensyn til økonomi, miljø, design og ikke mindst, hvordan lyset skal benyttes og af hvem.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret. Du kan til hver en tid framelde dig igen.

* skal udfyldes

Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, accepterer jeg at Luminex.dk indsamler mine persondata igennem denne formular.

Forespørgsel af produkt

Udfyld nedenstående formular og bliv ringet op af en af vores rådgiver inden længe.

Bliv ringet op

Udfyld nedenstående formular og bliv ringet op af en af vores rådgiver inden længe.