Udfasning af lysstofrør

Fra den 24. august 2023 vil det ikke længere være muligt at købe traditionelle T5, T8 og kompakt lysstofrør.
Et nyt EU-direktiv fjerner den tidligere undtagelse for kviksølv i lyskilder og dermed bliver lyskilderne ulovlige.

Hvorfor en udfasning?

Kviksølv findes naturligt i miljøet, men bliver brugt i mange typer af produkter som f.eks. måleinstrumenter, teleskoper og lysstofrør. Hvert år ender flere ton kviksølv i naturen verden over, til skade for økosystemer og dyr. Kviksølv er et tungmetal, der selv i meget lave koncentrationer har en indvirkning på indlæringsevnen hos børn. Dette nye direktiv forventes at mindske kviksølvudledningerne i EU-landene med ca. 2,9 ton frem til 2035. ¹

Kilde¹

Hvordan påvirker det mig?

Om dette nye EU-direktiv vil påvirke dig, afhænger af hvor gamle dine lamper med lysstofrør er. For nogen vil det give mening at skifte hele armaturet, fordi det er af ældre dato.
Har du et nyere armatur kan du nøjes med at skifte lysstofrøret med et nyt LED rør. Dette skal dog gøres af en elinstallatør.

Der er mange parametre der spiller ind når man taler belysning. De nye LED T5 og LED T8 rør har et bedre lumen output og der er måske ikke behov for samme mængde LED rør, for at opnå det ønskede lux niveau. Måske et rums funktion har ændret sig fra at være kontor til opbevaring, det kan have indvirkning på antallet af LED rør.

Hvad skal jeg gøre?

Du kan kontakte din lokale elinstallatør og få en snak om jeres belysningsanlæg, men du er også velkommen til at kontakte os på 76 26 67 00. Vi hjælper med at finde den rette løsning til dig.

Har du gamle traditionelle lysstofrør liggende, er det helt lovligt at bruge dem først. Men ønsker du et belysningsanlæg der er energibesparende, er fremtiden i LED.

Hvilke fordele er der?

Traditionelle lysstofrør er spildt energi.
Et LED rør bruger kun 30-35% af den energi, som et traditonelt lysstofrør bruger, og et LED rørs levetid er væsentlig længere end de traditionelle.

LED rør udnytter energien meget effektivt, dvs. der bruges mindre strøm til at opnå samme lysniveau.

LED-løsninger har optimerede egenskaber og giver et bedre lys

Der spares på omkostninger til udskiftning og service

Der er ikke strømtab til forkoblinger, og mulighed for/med lysstyrring kan du sikre lyset kun er tændt når der er brug for det.

Hos Luminex kan du købe LED rør, der passer i traditionelle lysstofrør lamper.
Ofte kræver det blot at armaturet ombygges en smule. Derefter passer de nye LED rør til armaturet. 

Se vores udvalg herunder. 

Lad os hjælpe dig med dit nye belysningsanlæg udfyld kontakt formularen nederst på siden eller ring til os. Sammen finder vi en løsning der passer til netop dit projekt.

Andre indlæg

Døgnrytmelysets fordele

Hvad er døgnrytmelys? Døgnrytmelys, er specielt designet til at efterligne lyset i naturen og hjælper med at tilpasse kroppens naturlige døgnrytme. Lamper der følger døgnets naturlige lys, har flere gavnlige ...
Læs artiklen →

Design, kreativitet og funktionalitet

Smukke lamper giver ikke altid den korrekte belysning.  Hos Luminex har vi fokus på både den dekorative og funktionelle del i dit projekt og vi sørger for at overholde samtlige ...
Læs artiklen →

Producentansvar og cirkulærøkonomi

Hos rådgivere, ingeniører og arkitekter er der stigende fokus på at leverandører af LED-armaturer lever op til reglerne i WEEE-direktivet, og man bør som bygherre eller installatør være bevidste om ...
Læs artiklen →

Montering af LED Paneler i Troldtekt loft

Der er mange typer af lofter hvor LED paneler passer til. Et der er meget brugt for tiden, er Troldtekt loft der er lavet af træbetonplader, der sikrer god akustik ...
Læs artiklen →

Kom nemt i kontakt med Luminex

Udfyld formularen med dit spørgsmål og du vil få svar hurtigst muligt. Du kan også altid ringe til os på (+45) 76 26 67 00

Nyhedsbrev

Lys er ikke bare lys.
Den optimale løsning tager både hensyn til økonomi, miljø, design og ikke mindst, hvordan lyset skal benyttes og af hvem.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret. Du kan til hver en tid framelde dig igen.

* skal udfyldes

Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, accepterer jeg at Luminex.dk indsamler mine persondata igennem denne formular.

Forespørgsel af produkt

Udfyld nedenstående formular og bliv ringet op af en af vores rådgiver inden længe.

Bliv ringet op

Udfyld nedenstående formular og bliv ringet op af en af vores rådgiver inden længe.