Lys er liv – optimer trivslen med den rette belysning

De fleste af os arbejder mange timer inden døre året rundt, og naturligt dagslys er beviseligt nødvendigt for trivsel og helbred. Stadigt stigende krav om lavenergibyggeri giver udfordringer med at få nok dagslys. Byggerier med store glaspartier har masser af lys, men kræver i perioder nedkøling og mere ventilation. Der er også risiko for blænding fra dagslyset. For lidt og for meget dagslys kan afhjælpes med den rette professionelle belysningsløsning, og perfekte lysforhold garanterer at trivslen inden døre højnes.

Vola i Horsens, Cubic Evolution over arbejdsborde

Godt arbejdslys giver tilfredse og produktive medarbejdere

Belysningskvaliteten er vigtig, når vi skal trives og være effektive på arbejde.
Belysning, der afspejler dagslyset mest muligt, er befordrende for arbejdsmiljøet og produktiviteten. Dagslyset flytter sig efter døgnets rytme, og behovet for at justere op og ned på arbejds- eller fokuslyset er individuelt.
Undgå forkert belysning, reflekser og blænding i arbejdssituationen, for det kan medføre dårlige arbejdsstillinger, og dermed ømhed i nakke og ryg, ondt i øjnene, træthed og hovedpine.
Det rette og gode lys derimod nedsætter sygefraværet og gavner produktiviteten

Afspejl dagslyset med intelligent teknik

Kunstig belysning kan følge den naturlige døgnrytme gennem såkaldt døgnrytmelys. Lysets indstilling kan programmeres gennem sensorer så hele døgnets cyklus afspejles.
Med Tunable-white lysløsninger bliver naturlige lys-mønstre gengivet med kombinationer af lyskvalitet, farve og intensitet. Lyset kan indstilles og ændres til forskellige lysscenarier alt afhængig af aktivitet: intenst fokus omkring en arbejdsopgave eller neddæmpet til præsentationer.

Få analyse, rådgivning og anbefalinger til den rette belysningsløsning. Vi kommer med forslag og lysberegninger til dit projekt. Sammen skaber vi lys, som mennesker trives i.

Individuelle løsninger afhjælper blænding

Lysets skarphed og blænding opfattes individuelt, og optimal arbejdsbelysning fordrer ofte individuelle løsninger.
Direkte blænding, reflekser og spejlinger i skærmen fx fra vindueslys eller afspejling af loftlamper skal undgås.

Rumbelysningen med spots, direkte eller indirekte lys kombineret med en individuel bordlampe med asymmetrisk lys specielt beregnet til skærmarbejde er et godt og effektiviserende arbejdslys.
Individuelle løsninger kan løfte produktiviteten, fx kan man via en mobil app selv styre sin arbejdsbelysning.

Linia i skinne system på kølelager med højreoler - Luminex

Andre indlæg

Døgnrytmelysets fordele

Hvad er døgnrytmelys? Døgnrytmelys, er specielt designet til at efterligne lyset i naturen og hjælper med at tilpasse kroppens naturlige døgnrytme. Lamper der følger døgnets naturlige lys, har flere gavnlige ...
Læs artiklen →

Udfasning af lysstofrør

Fra den 24. august 2023 vil det ikke længere være muligt at købe traditionelle T5, T8 og kompakt lysstofrør. Et nyt EU-direktiv fjerner den tidligere undtagelse for kviksølv i lyskilder ...
Læs artiklen →

Design, kreativitet og funktionalitet

Smukke lamper giver ikke altid den korrekte belysning.  Hos Luminex har vi fokus på både den dekorative og funktionelle del i dit projekt og vi sørger for at overholde samtlige ...
Læs artiklen →

Producentansvar og cirkulærøkonomi

Hos rådgivere, ingeniører og arkitekter er der stigende fokus på at leverandører af LED-armaturer lever op til reglerne i WEEE-direktivet, og man bør som bygherre eller installatør være bevidste om ...
Læs artiklen →

Kom nemt i kontakt med Luminex

Udfyld formularen med dit spørgsmål og du vil få svar hurtigst muligt. Du kan også altid ringe til os på (+45) 76 26 67 00

Nyhedsbrev

Lys er ikke bare lys.
Den optimale løsning tager både hensyn til økonomi, miljø, design og ikke mindst, hvordan lyset skal benyttes og af hvem.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret. Du kan til hver en tid framelde dig igen.

* skal udfyldes

Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, accepterer jeg at Luminex.dk indsamler mine persondata igennem denne formular.

Forespørgsel af produkt

Udfyld nedenstående formular og bliv ringet op af en af vores rådgiver inden længe.

Bliv ringet op

Udfyld nedenstående formular og bliv ringet op af en af vores rådgiver inden længe.