Belysningsmæssig helhedsløsning

Linea DS-F indbygget i loft i showroom - Luminex

”Det rigtige gode ved Luminex er, at de har totalpakken. De kommer med loftsplaner, lysberegninger og forslag til belysningsløsninger, som de selv sætter sammen.” 

Christian Jensen, eftermarkedschef og projektleder på Ejner Hessels nye bilhus i Tilst, er ikke i tvivl om fordelene ved at have Luminex som belysningspartner.
Foruden helhedsløsninger har det også været udbytterigt at besøge Luminex’ showroom med udstilling, hvor armaturer og lyset kan opleves.

Belysningskrav og eksklusivitet

Hos Ejner Hessel er der koncernkrav til, hvordan belysningen og Lux skal være. Bilhuset har både sort- og sølv-armaturer, og sølv-armaturerne, der udstråler eksklusivitet, er et krav ved Mercedes-AMG Performance Centre. Udover at signalere klasse, ligesom de udstillede biler, er Luminex’ belysningsløsning energibesparende. Alene på to værksteder sparede Ejner Hessel 15.000 KWh om året ved at udskifte almindelige lysstofrør til LED-armaturer. Fremtiden er også forberedt, for med det fleksible skinnesystem, kan der efterfølgende kobles flere lamper på. 

Rådgivning om design og energibesparing

”Luminex er ekstremt gode til at vejlede i, hvad der passer godt til bygningens forskellige arealer. Til trappeopgangen foreslog Luminex en løsning, der var nem installationsmæssigt. Så vi har fået god rådgivning om designmæssig smart, funktionel og energibesparende belysning, hvilket betyder at der er LED-belysning i hele bygningen. Når Ejner Hessel bygger om, så vil vi gerne bygge så miljørigtigt som muligt. Vi har fx ikke noget spildevand fra driften, vi har et biologisk rensningsanlæg. Desuden har vi opdateret med klimaskærme, så vi bruger så lidt energi som muligt,” siger Christian Jensen om Ejner Hessels holdning til bæredygtighed.

Linea DS-F downlight indbygget i loft i showroom - Luminex

Bedre trivsel og arbejdsmiljø
Ejner Hessels nye bilhus bruger ikke køl, der er rigtig dyrt og heller ikke så sundt. Derimod komfortventileres gennem udluftning fra ovenlys, der gradvist åbner automatisk alt efter temperatur. Bæredygtighed, indeklima og trivsel prioriteres højt. Belysningen i bygningen styres individuelt, så lysniveauet kan op- og nedjusteres, hvilket giver et bedre arbejdsmiljø for medarbejderne.

Linia monteret i skinne system på værkstedet - Luminex

Farvel til dårlig luft og misfarvninger

”Der er krav om 800 Lux, men udstillingen er dimensioneret til 1000 Lux. Traditionelle spots ville varme utrolig meget, mens LED-lys ikke afgiver så meget varme. Det var dog ikke kun varmen, der tidligere var problemet, men luften misfarves og dermed også farverne på bilerne i udstillingen,” fortæller Christian Jensen. Den transparente bygning, den gode logistik, og så til sidst lyset, der løfter det hele, er værdifuldt ikke mindst i den mørke tid, hvor man lægger mere mærke til det.

Linea DS-F downlight indbygget i loft i showroom - Luminex

Konstruktiv partner med kvalitetsprodukter

”Luminex er en konstruktiv samarbejdspartner. Helt lavpraktisk har jeg plantegninger, så snakker vi projektet igennem, ofte på stedet, Luminex kommer derpå med rumforslag, vi sporer os ind på armaturer og modtager en samlet pris. Jeg kan godt lide produkter, der er produceret i Europa, det skal holde i mange år og se godt ud,” slutter Christian Jensen. ”Ligesom vi sælger kvalitet, vil vi også gerne købe kvalitet.”

Belysningsløsninger fra Luminex skaber værdi for både kunder og ansatte. Kontakt Luminex, når du ønsker en belysningsløsning hvor design, æstetik, funktionalitet og pris går hånd i hånd.

Ønsker du erfaren rådgivning, en partner med fagteknisk baggrund og lang erfaring med store belysningsprojekter i byggeriet, så kontakt os.

Andre indlæg

Døgnrytmelysets fordele

Hvad er døgnrytmelys? Døgnrytmelys, er specielt designet til at efterligne lyset i naturen og hjælper med at tilpasse kroppens naturlige døgnrytme. Lamper der følger døgnets naturlige lys, har flere gavnlige ...
Læs artiklen →

Udfasning af lysstofrør

Fra den 24. august 2023 vil det ikke længere være muligt at købe traditionelle T5, T8 og kompakt lysstofrør. Et nyt EU-direktiv fjerner den tidligere undtagelse for kviksølv i lyskilder ...
Læs artiklen →

Design, kreativitet og funktionalitet

Smukke lamper giver ikke altid den korrekte belysning.  Hos Luminex har vi fokus på både den dekorative og funktionelle del i dit projekt og vi sørger for at overholde samtlige ...
Læs artiklen →

Producentansvar og cirkulærøkonomi

Hos rådgivere, ingeniører og arkitekter er der stigende fokus på at leverandører af LED-armaturer lever op til reglerne i WEEE-direktivet, og man bør som bygherre eller installatør være bevidste om ...
Læs artiklen →

Kom nemt i kontakt med Luminex

Udfyld formularen med dit spørgsmål og du vil få svar hurtigst muligt. Du kan også altid ringe til os på (+45) 76 26 67 00

Nyhedsbrev

Lys er ikke bare lys.
Den optimale løsning tager både hensyn til økonomi, miljø, design og ikke mindst, hvordan lyset skal benyttes og af hvem.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret. Du kan til hver en tid framelde dig igen.

* skal udfyldes

Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, accepterer jeg at Luminex.dk indsamler mine persondata igennem denne formular.

Forespørgsel af produkt

Udfyld nedenstående formular og bliv ringet op af en af vores rådgiver inden længe.

Bliv ringet op

Udfyld nedenstående formular og bliv ringet op af en af vores rådgiver inden længe.