Belysningsmæssig helhedsløsning

Linea DS-F indbygget i loft i showroom - Luminex

”Det rigtige gode ved Luminex er, at de har totalpakken. De kommer med loftsplaner, lysberegninger og forslag til belysningsløsninger, som de selv sætter sammen.” 

Christian Jensen, eftermarkedschef og projektleder på Ejner Hessels nye bilhus i Tilst, er ikke i tvivl om fordelene ved at have Luminex som belysningspartner.
Foruden helhedsløsninger har det også været udbytterigt at besøge Luminex’ showroom med udstilling, hvor armaturer og lyset kan opleves.

Belysningskrav og eksklusivitet

Hos Ejner Hessel er der koncernkrav til, hvordan belysningen og Lux skal være. Bilhuset har både sort- og sølv-armaturer, og sølv-armaturerne, der udstråler eksklusivitet, er et krav ved Mercedes-AMG Performance Centre. Udover at signalere klasse, ligesom de udstillede biler, er Luminex’ belysningsløsning energibesparende. Alene på to værksteder sparede Ejner Hessel 15.000 KWh om året ved at udskifte almindelige lysstofrør til LED-armaturer. Fremtiden er også forberedt, for med det fleksible skinnesystem, kan der efterfølgende kobles flere lamper på. 

Rådgivning om design og energibesparing

”Luminex er ekstremt gode til at vejlede i, hvad der passer godt til bygningens forskellige arealer. Til trappeopgangen foreslog Luminex en løsning, der var nem installationsmæssigt. Så vi har fået god rådgivning om designmæssig smart, funktionel og energibesparende belysning, hvilket betyder at der er LED-belysning i hele bygningen. Når Ejner Hessel bygger om, så vil vi gerne bygge så miljørigtigt som muligt. Vi har fx ikke noget spildevand fra driften, vi har et biologisk rensningsanlæg. Desuden har vi opdateret med klimaskærme, så vi bruger så lidt energi som muligt,” siger Christian Jensen om Ejner Hessels holdning til bæredygtighed.

Linea DS-F downlight indbygget i loft i showroom - Luminex

Bedre trivsel og arbejdsmiljø

Ejner Hessels nye bilhus bruger ikke køl, der er rigtig dyrt og heller ikke så sundt. Derimod komfortventileres gennem udluftning fra ovenlys, der gradvist åbner automatisk alt efter temperatur. Bæredygtighed, indeklima og trivsel prioriteres højt. Belysningen i bygningen styres individuelt, så lysniveauet kan op- og nedjusteres, hvilket giver et bedre arbejdsmiljø for medarbejderne.

Linia monteret i skinne system på værkstedet - Luminex

Farvel til dårlig luft og misfarvninger

”Der er krav om 800 Lux, men udstillingen er dimensioneret til 1000 Lux. Traditionelle spots ville varme utrolig meget, mens LED-lys ikke afgiver så meget varme. Det var dog ikke kun varmen, der tidligere var problemet, men luften misfarves og dermed også farverne på bilerne i udstillingen,” fortæller Christian Jensen. Den transparente bygning, den gode logistik, og så til sidst lyset, der løfter det hele, er værdifuldt ikke mindst i den mørke tid, hvor man lægger mere mærke til det.

Aviora FL indbygget i loft på kontor - Luminex

Konstruktiv partner med kvalitetsprodukter

”Luminex er en konstruktiv samarbejdspartner. Helt lavpraktisk har jeg plantegninger, så snakker vi projektet igennem, ofte på stedet, Luminex kommer derpå med rumforslag, vi sporer os ind på armaturer og modtager en samlet pris. Jeg kan godt lide produkter, der er produceret i Europa, det skal holde i mange år og se godt ud,” slutter Christian Jensen. ”Ligesom vi sælger kvalitet, vil vi også gerne købe kvalitet.”

Belysningsløsninger fra Luminex skaber værdi for både kunder og ansatte. Kontakt Luminex, når du ønsker en belysningsløsning hvor design, æstetik, funktionalitet og pris går hånd i hånd.

Ønsker du erfaren rådgivning, en partner med fagteknisk baggrund og lang erfaring med store belysningsprojekter i byggeriet, så kontakt os.

Andre indlæg

Montering af LED Paneler i Troldtekt loft

Der er mange typer af lofter hvor LED paneler passer til. Et der er meget brugt for tiden, er Troldtekt loft der er lavet af træbetonplader, der sikrer god akustik …

Læs artiklen →

LED Panel til systemlofter

Når man ser på byggeriet i Danmark, så kan man ikke komme uden om systemlofter. Tendensen går mere og mere væk fra synlig t-profil lofter til delvis synlig t-profil lofter …

Læs artiklen →

Nyheder fra Cariboni

Poli, Caribonis nye mastarmatur, er designet til brug i bymidten, langs indfaldsveje og ved stier. Den elegante lampe understreges i de mørke timer af lyset der giver et behageligt lys. …

Læs artiklen →
Nærbillede af lenser - Luminex

Armaturer i høj kvalitet

Siden introduktionen af LED’er er markedet for belysningsarmaturer blot blevet mere komplekst. Men hvordan skiller man fårene fra bukkene og hvordan genkender man kvalitetsprodukter. Herunder er et udpluk af de …

Læs artiklen →

Nyhedsbrev

Lys er ikke bare lys. Den optimale løsning tager både hensyn til økonomi, miljø, design og ikke mindst, hvordan lyset skal benyttes og af hvem.
I vores nyhedsbrev vil du modtag nyheder om seneste projekter, både nybyggeri og renoveringer hvor der er taget højde for medarbejdertrivsel og økonomien.
Når vi tilføjer et nyt produkt i vores sortiment samt info om hverdagen i huset LUMINEX, det vil vi også rigtig gerne dele med dig.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret. Du kan til hver en tid framelde dig igen.