Tænk belysning tidligt i byggeprocessen

Nybyggeri og omfattende renoveringsprojekter er en kompleks proces, der kræver overblik og styr på de mindste detaljer. En essentiel detalje som belysningen bliver desværre ofte udskudt i begyndelsen af projekteringen eller ligefrem nedprioriteret i det samlede budget.

De færdige lokaler skal fungere som en arbejdsplads, der har varierende dagslys indtag alt efter døgnrytme og skiftende årstider, hvor medarbejderne er afhængige af at kunne arbejde i det bedste kunstlys. En belysningsmæssig velfungerende bygning er vigtig for slutbrugernes oplevelse af og deres trivsel på arbejdspladsen. Der er derfor vigtige årsager til at tænke kunstlyset ind så tidligt som muligt i projekteringen af byggeriet.

Tænk belysningsløsning ind tidligt i byggeprojektet fordi

  • at ændre belysning efter et byggeri er færdigt er en vanskelig teknisk opgave, og det fordyrer byggeriet. Vær derfor opmærksom på belysningsdelen – helst før projekteringen.
  • at designe belysningen ind i byggeriet på et tidligt tidspunkt i processen forstærker arkitektens designlinje og det ønskede materialevalg.
  • det er vigtigt at forberede installationen, så der kan ændres på lyssætningen, når byggeriet er færdigt. Ofte opstår behov eller ønsker som installationen ikke er forberedt på. Få kompetent rådgivning fra teknisk faguddannede.
  • belysningen fremtidssikres. Der findes mange systemer, der åbner mulighed for at justere og ændre belysning senere ift. skiftende brugsscenarier og lokaleanvendelser. Desuden tænkes grundbelysning og loftets egenskaber ind i projektet samtidigt og fra begyndelsen.
  • alle steder hvor der arbejdes permanent bør belysningen kunne dæmpes. Nogle oplever LED som skarpt lys, og individuelle muligheder for dæmpning højner trivslen.

En erfaren belysningsekspert kan afdække behovet for forskellige typer lys, give input til forskellige løsninger, finde de rette produkter og rådgive omkring økonomi og bæredygtighed.

Inddrag et erfarent rådgivningsfirma indenfor belysning som sparringspartner på et tidligt stadie i projektet, vi kan prioritere og vurdere belysningsbehovet på rumniveau. Vi lytter til ønsker, afdækker vores kunders behov og giver idéudveksling omkring de bedste europæiske produkter og alternative løsninger. Samtidig med har vi styr på de fagtekniske detaljer samt et overblik over de økonomiske aspekter.

Det er en god forretning at snakke belysning med os tidligt i projektet.

Lamper indbygget i loftudhæng udendørs - Luminex

Andre indlæg

Døgnrytmelysets fordele

Hvad er døgnrytmelys? Døgnrytmelys, er specielt designet til at efterligne lyset i naturen og hjælper med at tilpasse kroppens naturlige døgnrytme. Lamper der følger døgnets naturlige lys, har flere gavnlige ...
Læs artiklen →

Udfasning af lysstofrør

Fra den 24. august 2023 vil det ikke længere være muligt at købe traditionelle T5, T8 og kompakt lysstofrør. Et nyt EU-direktiv fjerner den tidligere undtagelse for kviksølv i lyskilder ...
Læs artiklen →

Design, kreativitet og funktionalitet

Smukke lamper giver ikke altid den korrekte belysning.  Hos Luminex har vi fokus på både den dekorative og funktionelle del i dit projekt og vi sørger for at overholde samtlige ...
Læs artiklen →

Producentansvar og cirkulærøkonomi

Hos rådgivere, ingeniører og arkitekter er der stigende fokus på at leverandører af LED-armaturer lever op til reglerne i WEEE-direktivet, og man bør som bygherre eller installatør være bevidste om ...
Læs artiklen →

Kom nemt i kontakt med Luminex

Udfyld formularen med dit spørgsmål og du vil få svar hurtigst muligt. Du kan også altid ringe til os på (+45) 76 26 67 00

Nyhedsbrev

Lys er ikke bare lys.
Den optimale løsning tager både hensyn til økonomi, miljø, design og ikke mindst, hvordan lyset skal benyttes og af hvem.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret. Du kan til hver en tid framelde dig igen.

* skal udfyldes

Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, accepterer jeg at Luminex.dk indsamler mine persondata igennem denne formular.

Forespørgsel af produkt

Udfyld nedenstående formular og bliv ringet op af en af vores rådgiver inden længe.

Bliv ringet op

Udfyld nedenstående formular og bliv ringet op af en af vores rådgiver inden længe.