Kast lys over de arkitektoniske fortrin

Er belysningen inden døre forkert eller uigennemtænkt, kan helhedsindtrykket af selv gennemarbejdet og veltegnet arkitektur spoleres. Den rigtige belysningsløsning kan derimod skabe yderligere rumfornemmelse, give indtryk af rumlig dybde og bevirke at rummet føles større end det er. Dermed løftes byggeriet, arkitekturens fortrin fremhæves og behovet for forskellige typer lys dækkes.

De mest succesfulde belysningsløsninger skabes, når både ønsket om æstetisk belysning, der forstærker designlinjen i bygningen, og beregninger og lovmæssige krav opfyldes samtidig.

5 tips til godt indendørs lys

Skab lyse og mørke områder i rummet med differentieret lys. Det giver variation og oplevelsen af monoton belysning undgås. Vær dog opmærksom på, at kontrasterne ikke bliver for store. Der må ikke opstå blænding.

Matric A1 Surface indbygget i loft i showroom - Luminex

Belysning af vægge med spots eller downlights giver dybde og god rumfornemmelse. Desuden kan indirekte lys være befordrende for trivslen, idet indirekte lys ikke blænder.

Matric Recessed Frameless M1 lampe indbygget i loftet ved de åbne kontorer og gang arealer - Luminex

Farvegengivelsen må gerne komme tæt på naturens egen sunde lyskilde, solens (RA værdi). Det giver mindre forvrængning i farver og er godt for trivslen inden døre.

Basic Max rund lampe nedhængt fra loft på åbnekontorer - Luminex

Armaturer med spots giver effekt. Brug gerne flere forskellige størrelser og typer armaturer i det samme rum for effekter, variationen og æstetikkens skyld.

Hotel Alsik i Sønderborg Indbygget i loft Linia DS-F 150 foran elevatorerne

Undgå for meget diffus belysning. Belysningen skal være jævnt fordelt også i hjørnerne.

Linia i skinne system på frostlager med højreoler - Luminex

Mix gerne forskellige typer lys, fx grundbelysning og fokuslys. Når der er mulighed for at tilføje stemningssættende og kreativt lys foruden grundlys og funktionalitet, skaber vi lys, der tilføjer arkitekturen en ekstra dimension ved at fuldende rummets karakter. Desuden skaber det rigtige og gode lys yderligere værdi for de mennesker, der skal arbejde i bygningen.

Vi har solid erfaring med fagteknisk og designmæssig rådgivning om belysningsløsninger i flere store byggeprojekter. Optimer processen med os som partner.

Andre indlæg

Luminex fusionerer med LED-tek

Fra den 1. januar 2022 kan du få dækket alle dine belysningsbehov hos én og samme leverandør. Ved årsskiftet slår Luminex A/S og LED-TEK A/S sig nemlig sammen og bliver …

Læs artiklen →

Montering af LED Paneler i Troldtekt loft

Der er mange typer af lofter hvor LED paneler passer til. Et der er meget brugt for tiden, er Troldtekt loft der er lavet af træbetonplader, der sikrer god akustik …

Læs artiklen →

LED Panel til systemlofter

Når man ser på byggeriet i Danmark, så kan man ikke komme uden om systemlofter. Tendensen går mere og mere væk fra synlig t-profil lofter til delvis synlig t-profil lofter …

Læs artiklen →

Nyheder fra Cariboni

Poli, Caribonis nye mastarmatur, er designet til brug i bymidten, langs indfaldsveje og ved stier. Den elegante lampe understreges i de mørke timer af lyset der giver et behageligt lys. …

Læs artiklen →

Nyhedsbrev

Lys er ikke bare lys. Den optimale løsning tager både hensyn til økonomi, miljø, design og ikke mindst, hvordan lyset skal benyttes og af hvem.
I vores nyhedsbrev vil du modtag nyheder om seneste projekter, både nybyggeri og renoveringer hvor der er taget højde for medarbejdertrivsel og økonomien.
Når vi tilføjer et nyt produkt i vores sortiment samt info om hverdagen i huset LUMINEX, det vil vi også rigtig gerne dele med dig.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret. Du kan til hver en tid framelde dig igen.