Kast lys over de arkitektoniske fortrin

Er belysningen inden døre forkert eller uigennemtænkt, kan helhedsindtrykket af selv gennemarbejdet og veltegnet arkitektur spoleres. Den rigtige belysningsløsning kan derimod skabe yderligere rumfornemmelse, give indtryk af rumlig dybde og bevirke at rummet føles større end det er. Dermed løftes byggeriet, arkitekturens fortrin fremhæves og behovet for forskellige typer lys dækkes.

De mest succesfulde belysningsløsninger skabes, når både ønsket om æstetisk belysning, der forstærker designlinjen i bygningen, og beregninger og lovmæssige krav opfyldes samtidig.

5 tips til godt indendørs lys

  • Skab lyse og mørke områder i rummet med differentieret lys. Det giver variation og oplevelsen af monoton belysning undgås. Vær dog opmærksom på, at kontrasterne ikke bliver for store. Der må ikke opstå blænding.
  • Belysning af vægge med spots eller downlights giver dybde og god rumfornemmelse. Desuden kan indirekte lys være befordrende for trivslen, idet indirekte lys ikke blænder.
  • Armaturer med spots giver effekt. Brug gerne flere forskellige størrelser og typer armaturer i det samme rum for effekter, variationen og æstetikkens skyld.
  • Undgå for meget diffus belysning. Belysningen skal være jævnt fordelt også i hjørnerne.
  • Farvegengivelsen må gerne komme tæt på naturens egen sunde lyskilde, solens (RA værdi). Det giver mindre forvrængning i farver og er godt for trivslen inden døre.

Mix gerne forskellige typer lys, fx grundbelysning og fokuslys. Når der er mulighed for at tilføje stemningssættende og kreativt lys foruden grundlys og funktionalitet, skaber vi lys, der tilføjer arkitekturen en ekstra dimension ved at fuldende rummets karakter. Desuden skaber det rigtige og gode lys yderligere værdi for de mennesker, der skal arbejde i bygningen.

Vi har solid erfaring med fagteknisk og designmæssig rådgivning om belysningsløsninger i flere store byggeprojekter. Optimer processen med os som partner.

Andre indlæg

Nyheder fra Cariboni

Poli, Caribonis nye mastarmatur, er designet til brug i bymidten, langs indfaldsveje og ved stier. Den elegante lampe understreges i de mørke timer af lyset der giver et behageligt lys. …

Læs artiklen →

Armaturer i høj kvalitet

Siden introduktionen af LED’er er markedet for belysningsarmaturer blot blevet mere komplekst. Men hvordan skiller man fårene fra bukkene og hvordan genkender man kvalitetsprodukter. Herunder er et udpluk af de …

Læs artiklen →

Green Building Council

Der er en generel stigende efterspørgsel på skabelsen af et sundere og grønnere samfund.

Læs artiklen →

Samlet belysningsløsning til Hørkram i Sorø

Hørkram Foodservice, den landsdækkende totalleverandør og cateringgrossist til foodservicemarkedet, har brugt Luminex som belysningspartner i Hørkrams store Sorø-afdeling. ”Luminex har de bedste produkter og den bedste pris,” sådan lyder det …

Læs artiklen →

Nyhedsbrev

Lys er ikke bare lys. Den optimale løsning tager både hensyn til økonomi, miljø, design og ikke mindst, hvordan lyset skal benyttes og af hvem.
I vores nyhedsbrev vil du modtag nyheder om seneste projekter, både nybyggeri og renoveringer hvor der er taget højde for medarbejdertrivsel og økonomien.
Når vi tilføjer et nyt produkt i vores sortiment samt info om hverdagen i huset LUMINEX, det vil vi også rigtig gerne dele med dig.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret. Du kan til hver en tid framelde dig igen.