Kast lys over de arkitektoniske fortrin

Er belysningen inden døre forkert eller uigennemtænkt, kan helhedsindtrykket af selv gennemarbejdet og veltegnet arkitektur spoleres. Den rigtige belysningsløsning kan derimod skabe yderligere rumfornemmelse, give indtryk af rumlig dybde og bevirke at rummet føles større end det er. Dermed løftes byggeriet, arkitekturens fortrin fremhæves og behovet for forskellige typer lys dækkes.

De mest succesfulde belysningsløsninger skabes, når både ønsket om æstetisk belysning, der forstærker designlinjen i bygningen, og beregninger og lovmæssige krav opfyldes samtidig.

5 tips til godt indendørs lys

Skab lyse og mørke områder i rummet med differentieret lys. Det giver variation og oplevelsen af monoton belysning undgås. Vær dog opmærksom på, at kontrasterne ikke bliver for store. Der må ikke opstå blænding.

Matric A1 Surface indbygget i loft i showroom - Luminex

Belysning af vægge med spots eller downlights giver dybde og god rumfornemmelse. Desuden kan indirekte lys være befordrende for trivslen, idet indirekte lys ikke blænder.

Matric Recessed Frameless M1 lampe indbygget i loftet ved de åbne kontorer og gang arealer - Luminex

Farvegengivelsen må gerne komme tæt på naturens egen sunde lyskilde, solens (RA værdi). Det giver mindre forvrængning i farver og er godt for trivslen inden døre.

Basic Max rund lampe nedhængt fra loft på åbnekontorer - Luminex

Armaturer med spots giver effekt. Brug gerne flere forskellige størrelser og typer armaturer i det samme rum for effekter, variationen og æstetikkens skyld.

Hotel Alsik i Sønderborg Indbygget i loft Linia DS-F 150 foran elevatorerne

Undgå for meget diffus belysning. Belysningen skal være jævnt fordelt også i hjørnerne.

Linia i skinne system på frostlager med højreoler - Luminex

Mix gerne forskellige typer lys, fx grundbelysning og fokuslys. Når der er mulighed for at tilføje stemningssættende og kreativt lys foruden grundlys og funktionalitet, skaber vi lys, der tilføjer arkitekturen en ekstra dimension ved at fuldende rummets karakter. Desuden skaber det rigtige og gode lys yderligere værdi for de mennesker, der skal arbejde i bygningen.

Vi har solid erfaring med fagteknisk og designmæssig rådgivning om belysningsløsninger i flere store byggeprojekter. Optimer processen med os som partner.

Andre indlæg

Døgnrytmelysets fordele

Hvad er døgnrytmelys? Døgnrytmelys, er specielt designet til at efterligne lyset i naturen og hjælper med at tilpasse kroppens naturlige døgnrytme. Lamper der følger døgnets naturlige lys, har flere gavnlige ...
Læs artiklen →

Udfasning af lysstofrør

Fra den 24. august 2023 vil det ikke længere være muligt at købe traditionelle T5, T8 og kompakt lysstofrør. Et nyt EU-direktiv fjerner den tidligere undtagelse for kviksølv i lyskilder ...
Læs artiklen →

Design, kreativitet og funktionalitet

Smukke lamper giver ikke altid den korrekte belysning.  Hos Luminex har vi fokus på både den dekorative og funktionelle del i dit projekt og vi sørger for at overholde samtlige ...
Læs artiklen →

Producentansvar og cirkulærøkonomi

Hos rådgivere, ingeniører og arkitekter er der stigende fokus på at leverandører af LED-armaturer lever op til reglerne i WEEE-direktivet, og man bør som bygherre eller installatør være bevidste om ...
Læs artiklen →

Kom nemt i kontakt med Luminex

Udfyld formularen med dit spørgsmål og du vil få svar hurtigst muligt. Du kan også altid ringe til os på (+45) 76 26 67 00

Nyhedsbrev

Lys er ikke bare lys.
Den optimale løsning tager både hensyn til økonomi, miljø, design og ikke mindst, hvordan lyset skal benyttes og af hvem.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret. Du kan til hver en tid framelde dig igen.

* skal udfyldes

Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, accepterer jeg at Luminex.dk indsamler mine persondata igennem denne formular.

Forespørgsel af produkt

Udfyld nedenstående formular og bliv ringet op af en af vores rådgiver inden længe.

Bliv ringet op

Udfyld nedenstående formular og bliv ringet op af en af vores rådgiver inden længe.